Et perlearmbånd med forskjellige perler.

Kristuskransen – livets perler

Kristuskransen, Maritin Lönnebo. Foto: Wikipedia Commons

Askvik, Egon (2004): Kristuskransen for konfirmantar. Ressursbok. Oslo: Verbum Forlag. Ressursbok knyttet til Skatten og perlene av samme forfatter. Her gis en introduksjon til hver perle med symbolhandlinger og aktiviteter, beregnet på konfirmanter og ungdommer.

Askvik, Egon (2004): Skatten og perlene. Den lille kristuskransen. Oslo: Verbum Forlag. Et lite hefte med innføring i Kristuskransen og en betraktning til hver perle. Især beregnet på konfirmanter og andre ungdommer.

Bjørlykke, Oskar Stein (2006): Perlekransen. Kristuskransen for barn. Illustrert av Malgorzata Pietrowska. Oslo: Verbum Forlag. For barn som vil bli kjent med kransen.

Fatland, Torunn (2006): Kristuskransen med barn. Ressursbok for ledere. Oslo: Verbum Forlag.

Lönnebo, Martin (2008): Bibelens perler. Møt fortellingene med Kristuskransen. Oversatt av Knut Grønvik. Oslo: Verbum Forlag. En åtte ukers vandring gjennom bibeltekstene med en ny tekst for hver dag.

Lönnebo, Martin (2013): Kristuskransen. Oversatt av Knut Grønvik. Oslo: Verbum Forlag. Grunnboken til Kristuskransen.

Lönnebo, Martin (1999): Själen. Lilla träningsboken for själen. Illustrastioner av Eva Norén. Stockholm: Verbum Förlag. Lite hefte med akvareller og meditasjoner til hver perle, beregnet på større barn – og voksne.

Lönnebo, Martin (1999): Skatten. Minsta träningsboken för själen. Stockholm: Verbum Förlag. Lite hefte med akvareller og en liten bønn til hver perle, beregnet på de minste barna. Kan også brukes ved bildemeditasjon.

Lönnebo, Martin (2003): Veven. Den store treningsboken for sjelen. Om å bli fascinert av det indre livets dybder. Oversatt av Lise Vislie. Oslo: Verbum Forlag. En åndelig «Friskis og Svettis» med 52 åndelige øvelser, én for hver uke i året. Bygger på en gammel kristen tradisjon for åndelig modning.

Lönnebo, Martin (2000): Ängeln. Bön, livstydning, meditation, godhetsträning. Stockholm: Verbum Förlag. En liten veiledning til barneledere i hvordan bøkene Skatten og Själen kan brukes i undervisning og gudstjeneste.

Welin, Carolina (2009): Livets perler – et liv i kjærlighet. Oversatt av Hege Christin Fostvedt. Oslo: Verbum Forlag. Handler om hvordan Livets perler forteller om meg og mine møter med Gud og medmennesker, med en bønn og et bibelvers til hver perle. Kransen følger med boken.

Welin, Carolina og Johansson, Carolina (2006): Livets perler. Meningsfull trening i livsmot, selvinnsikt og åndelighet. Oversatt av Hege Christin Fostvedt. Oslo: Verbum Forlag. Perlene medfølger.

Nettsteder

www.bibel.no: nettbokhandel som selger Kristuskransen i forskjellige utgaver, også til barn.

www.fralsarkransen.se: det svenske forlagets infoside om Kristuskransen.

Hva skjer?

Bottom